Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afgeleiden van een functie in een punt

hallo, ik heb morgen een toets over afgeleiden en limieten. Nu ben ik bezig met oefeningen maken, en kom ik een oefening tegen die ik niet kan oplossen omdat ik niet meer weet hoe het moet. zou er mij iemand kunnen helpen door het eens helemaal uit te leggen, dit is de oefening:
is de functie f(x)= -x4 + 2x2 stijgend of dalend in -1?
ik zou dit moeten algebraïsch berekenen, dus niet met een grafiek of met het rekentoestel. de uitkomst is noch stijgend noch dalend
alvast bedankt
Eva

eva
3de graad ASO - woensdag 16 februari 2011

Antwoord

Bepaal de afgeleide van f en vul x=-1 in?
f'(x)=-4x3+4x
f'(-1)=0
De afgeleide is 0 in x=-1, dus...
Zoiets?

WvR
woensdag 16 februari 2011

©2001-2024 WisFaq