Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Onbind in factoren

Je moet de volgende veelterm in factoren ontbinden:
z4-z3+2z2-z+1

Nu zou ik niet weten hoe ik hier moet aan beginnen want zelfs als ik 1 neem als nulpunt en dan horner neem dan heb ik al een rest dus hoe moet ik weten welke nulpunten er zijn ?

liese
3de graad ASO - woensdag 2 februari 2011

Antwoord

Maar z=1 is geen nulpunt dus dat gaat niet werken! Maar z=i is wel een nulpunt en z=-i trouwens ook!
Lukt het dan?

WvR
woensdag 2 februari 2011

 Re: Onbind in factoren 

©2001-2024 WisFaq