Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking oplossen

Bij een chemische reactie wordt de concentratie van een reagens in functie van de tijd gegeven door C(t) = 5򉁫-0,35t. Hierin is C de concentratie van de stof in mol per liter en t de tijd in seconden. Wanneer is de concentratie gelijk aan 1,7 mol per liter? Bereken tot op 0,1 seconde nauwkeurig.

Graag wat uitleg of een oplossing alstublieft.

Luka

Luka
3de graad ASO - woensdag 26 januari 2011

Antwoord

Nou vooruit!

$
\eqalign{
& 5 \cdot 3 \cdot 3^{ - 0,35t} = 1,7 \cr
& 15 \cdot 3^{ - 0,35t} = 1,7 \cr
& 3^{ - 0,35t} = \frac{{1,7}}
{{15}} \cr
& {}^3\log \left( {3^{ - 0,35t} } \right) = {}^3\log \left( {\frac{{1,7}}
{{15}}} \right) \cr
& - 0,35t \cdot {}^3\log (3) = {}^3\log \left( {\frac{{1,7}}
{{15}}} \right) \cr
& - 0,35t = {}^3\log \left( {\frac{{1,7}}
{{15}}} \right) \cr
& t = \frac{{{}^3\log \left( {\frac{{1,7}}
{{15}}} \right)}}
{{ - 0,35}} \approx 5,7 \cr}
$

Alle stappen duidelijk?

WvR
woensdag 26 januari 2011

©2001-2024 WisFaq