Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Probleem met primitiveren

hi wisfaq ik heb een groot probleem
ok ik heb int(4x+1)2dx en het antwoord in mn boek is 1/3·1/4(4x+1)3
maar als ik online primitiveren gebruik krijg ik als antwoord 16/3x3+4x2+x+c
mijn oplossing is 1/3(4x+1)3 maar ik heb het idee dat de 4x 1/4 moet worden maar daar zit mn probleem ik snap neit hoe dat gedaan wordt
bedankt voor jullie hulp

steve
Student hbo - dinsdag 18 januari 2011

Antwoord

Steve

De integraal van (4x+1)2 kan berekend worden door een substitutie uit te voeren.

Stel u=4x+1 dan du=4dx zodat de integrand zich vereenvoudigt tot 1/4·u2.

Verder is 1/3·1/4·(4x+1)3=16/3·x3+4x2+x+c. Het antwoord in je boek klopt dus wel degelijk.

Mvg

Kevin
woensdag 19 januari 2011

©2001-2024 WisFaq