Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 64028 

Re: Oppervlakte ingesloten door 2 grafieken en een rechte

de methode(n) die ik voorstelde kunnen dus?

Tim
3de graad ASO - maandag 17 januari 2011

Antwoord

Dan zou ik voor jouw methode 1 gaan! Als je de oppervlakte tussen twee grafieken wilt hebben, dan neem je altijd de integraal (van grens 1 tot grens 2) waarbij je de functievoorschriften (= formules) van elkaar aftrekt in de volgorde 'bovenste - onderste'.
De bovenste is in dit geval niets anders dan de lijn y = 27 en de onderste is de lijn y = 8 + 4x.
De integraal wordt dan berekend met de functie 27 - (8 + 4x) = -4x + 19
(maar, zoals al uitgelegd, dit zou nog gewoon met een oppervlakteformule voor driehoeken kunnen).

MBL
maandag 17 januari 2011

©2001-2024 WisFaq