Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bereken booglengte

bereken de booglengte van y= ln(sinx) voor x element van $\frac{\pi}{6}$ tot 5$\frac{\pi}{6}$
de afgeleide van de functie is cosx/sinx
en als je die invult in
L = integraal √ 1+ ( cos x / sin x )2
L = integraal √1 + cotag2
L= integraal √ cosec 2
L = integraal van 1/sinx
maar als ik dat probeer te berekenen lukt me dat niet

liese
3de graad ASO - zondag 16 januari 2011

Antwoord

Liese,
Omdat sinx=2sin1/2xcos1/2x=2tg1/2xcos21/2x,isòdx/sinx=òdy/y mety=tg1/2x.

kn
zondag 16 januari 2011

©2001-2025 WisFaq