Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Expliciet maken met machten

Ik heb de vergelijking a=10·(c·l)^1/2 om een kaart te teken met a als algemeen niveau.
Deze vergelijking moet ik expliciet maken naar l maar ik weet niet je hoe je vierkantswortel naar de andere kant brengt...

ik het tot nu toe:
a=10(c·l)^1/2
a=10(c^1/2·l^1/2)
a/10=(c^1/2·l^1/2)
(a/10)/c^1/2=l^1/2

Klopt dit al tot nu toe en hoe kom je nu tot l?

Alvast heel erg bedankt!
Met vriendelijke groeten

Kirste
Student Hoger Onderwijs België - zondag 2 januari 2011

Antwoord

Links en rechts kwadrateren lijkt me wel wat...

$
\eqalign{
& \frac{a}
{{10 \cdot c^{\frac{1}
{2}} }} = l^{\frac{1}
{2}} \cr
& l = \frac{{a^2 }}
{{100 \cdot c}} \cr}
$

..en dan ben je er wel. Verder gaat het prima! Het kan wel handiger! Dat dan weer wel...

$
\eqalign{
& a = 10\left( {c \cdot l} \right)^{\frac{1}
{2}} \cr
& a^2 = 100 \cdot c \cdot l \cr
& l = \frac{{a^2 }}
{{100 \cdot c}} \cr}
$

WvR
zondag 2 januari 2011

©2001-2024 WisFaq