Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 63739 

Re: Analytische behandeling van afstanden en bollen

na zoeken denk ik op een oplossing te komen hoe ik deze vgl moet uitwerken
ik probeerde het eens en kwam het volgende uit:
bissectorvlk 1: -35x+3y+74z-146=0
2: 35x+63y+14z+14=0

=
x=-2+3r
y=11r
z=4-2r
bissectorvlk 1 / bissectorvlk 2

kom ik uit met bissectorvlk 1: r=1
en met bissectorvlk 2: r=0 ??
kan dit??

Tim
3de graad ASO - zondag 5 december 2010

Antwoord

Je bissectorvlakken zijn juist.
De twee r-waarden zijn ook juist.
Hiermee moet je nu de middelpunten van de bollen berekenen door r in te vullen in de vergelijking van de rechte a.
Als je dan de afstand bepaalt van ieder middelpunt tot (een van) de vlakken a of b vind je de bijhorende straal van de bol.
En kun je de vergelijking van de bollen opstellen.
Ok?

LL
zondag 5 december 2010

©2001-2025 WisFaq