Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De ellips

In de ellips E -- x2/a2 + y2/b2 = 1 wordt een vierkant beschreven waarvan de zijden evenwijdig zijn met de assen. Bereken de zijden van het vierkant.
Ik weet echt niet hoe ik dit moet doen. De afstand tussen de snijpunten moeten elke keer even veel zijn en je hebt een functie die iets is van x= en een andere die is y=
en van elk is er zowel een positieve als een negatieve functie.
Wie kan me helpen dit te berekenen ?

Liese
3de graad ASO - zaterdag 4 december 2010

Antwoord

Hallo

Je zoekt dus een punt op de ellips waarvoor geldt y=x.
Stel dus in de vergelijking van de ellips y=x en los op naar x.
Ok?

LL
zondag 5 december 2010

©2001-2025 WisFaq