\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 63432 Re: Limieten van goniometrische functies met cosinus hallo, ik heb teller en noemer vermenigvuldigd met (1+cos(5x)).(cos(7x)+1) en na het uit te werken, kom ik het volgende uit : [cos(7x)+ sin2(5x)-cos2(5x).cos(7x)]/[-sin2(7x)+cos2(7x).cos(5x)-cos(5x)] ik zou niet weten hoe ik dit verder kan uitwerken zodat ik alleen sin2(5x) overhoud in de teller en sin2(7x) in de noemer. groetjes, Tamara 3de graad ASO - zondag 31 oktober 2010 Antwoord In de teller wordt: (1-cos(5x))(1+cos(5x)) = 1-cos2(5x) = sin2(5x) In de noemer wordt: (cos(7x)-1)(cos(7x)+1) = cos2(7x)-1 = -sin2(7x) Je bekomt dan : Lukt het nu verder? LL zondag 31 oktober 2010 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
hallo, ik heb teller en noemer vermenigvuldigd met (1+cos(5x)).(cos(7x)+1) en na het uit te werken, kom ik het volgende uit : [cos(7x)+ sin2(5x)-cos2(5x).cos(7x)]/[-sin2(7x)+cos2(7x).cos(5x)-cos(5x)] ik zou niet weten hoe ik dit verder kan uitwerken zodat ik alleen sin2(5x) overhoud in de teller en sin2(7x) in de noemer. groetjes, Tamara 3de graad ASO - zondag 31 oktober 2010
Tamara 3de graad ASO - zondag 31 oktober 2010
In de teller wordt: (1-cos(5x))(1+cos(5x)) = 1-cos2(5x) = sin2(5x) In de noemer wordt: (cos(7x)-1)(cos(7x)+1) = cos2(7x)-1 = -sin2(7x) Je bekomt dan : Lukt het nu verder? LL zondag 31 oktober 2010
LL zondag 31 oktober 2010
©2001-2025 WisFaq