Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking van het vlak door l, evenwijdig aan W

Hoi!
Ik had net ook een vraag gestuurd om te kijken of me antwoord daarvan klopte, het ging over V:x1-x2-x3=0 en W:x1=x2-3x3+2=0. Dit is een vervolg op die vraag. Er wordt namelijk bij b gevraagd: Bepaal de vergelijking van het vlak door l, evenwijdig aan W. Maar ik snap niet helemaal hoe ik dat kan doen.

Mijn idee:
bij a staat namelijk over de lijn l dus dan zou de lijn le evenwijdig moeten zijn aan het vlak W? Moet ik hier dan de lijn l als een snijlijn gaan zien? Ik kan het ook niet helemaal voor me zien (ruimtelijk getekend).

Alvast bedankt!©

S
Student universiteit - maandag 25 oktober 2010

Antwoord

Vermits de rechte l de oorsprong bevat moet het gevraagde vlak ook door de oorsprong gaan, het is dus het vectorvlak W0 van het vlak W.
Met als vergelijking dus : x1+x2-3x3=0

Opm. Het vlak V bevat ook de oorsprong (dus V=V0)
q63362img1.gif

LL
maandag 25 oktober 2010

©2001-2024 WisFaq