Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vectoren

beste
onlangs kregen we een paar oefeningen als aanvulling op de cursus statica.
we moesten X bepalen zodat de volgende 2 vectoren loodrecht stonden.
A= Xex-3ey+2e_z
B= ex+2ey-Xe_z

Hierbij is ex de eenheidsvector volgens de x-as, ey de eenheidsvector volgens de y-as enz...

Ik voer de bewerking AB=0 uit, maar ik vind het juiste antwoord maar niet; Dit zou -6 moeten zijn.

Ik weet dat het niet helemaal wiskunde is, maar ik hoop dat het miosschien via de wiskunde op te lossen is.
Alvast bedankt.

Cathal
Student Hoger Onderwijs België - zondag 10 oktober 2010

Antwoord

Hallo

De twee vectoren staan loodrecht op elkaar als het scalair product van hun coördinaten gelijk is aan 0.
Dus (X,-3,2).(1,2,-X) = X- 6 -2X = 0
-X - 6 = 0 of X = -6

LL
zondag 10 oktober 2010

©2001-2024 WisFaq