Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Veeltermen

hallo,
125 + a6 = (a2+5)(a4 - 5a2 +25)
Ik snap niet waarom het in de oplossing -5a2 is en geen +10a2 want de formule is toch (A+B)2 = A2 + 2AB + B2?

flien
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 14 september 2010

Antwoord

Waarom werk je het rechterlid niet gewoon eens uit om je ervan te overtuigen dat het écht klopt!
Natuurlijk heb je gelijk dat (a2 - 5)2 = a4 - 10a2 + 25.
Maar, dat is hier toch niet de vraag?
Er staat nog iets voor en dat maakt nét het verschil!

MBL
dinsdag 14 september 2010

©2001-2025 WisFaq