Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Aanbodsvergelijkingen

Geachte heer/mevrouw,

Naar aanleiding van het maken van een werkstuk, schrijf ik u deze mail. Het onderstaande aanbodsvergelijking is voor mij nog niet helemaal duidelijk.
Hoe kan dit berekend worden?

qa= 4p - 20
qv= 10p + 120

Mustaf
Student hbo - dinsdag 7 september 2010

Antwoord

Hoi Mustafa,

Ik begrijp niet precies wat de vraag is, maar ik denk dat je op zoek bent naar de evenwichtsprijs?

qa is de hoeveelheid aanbod
qv is de hoeveelheid vraag (hoewel ik eerder verwacht dat qv=-10p+120)
De evenwichtsprijs is de prijs waarbij aanbod en vraag evenveel zijn, dus er moet gelden qa=qv -- 4p-20=-10p+120
Hieruit volgt een prijs p -- p=10

Als er toch wel de goeie vergelijking voor qv staat, dan komt er een negatieve prijs uit, lijkt mij niet logisch: p=-23,33

Heb je hier genoeg aan, of heb je nog wat meer specifieke informatie?

Mvg Thijs Bouten

tb
dinsdag 7 september 2010

©2001-2024 WisFaq