\require{AMSmath} Afgeleide functie Ik kan deze twee oefeningen maar niet oplossen ò(2X-3)/x dx ò(x2-1)/(1+x2)Heb al alles geprobeerd Alexan Student Hoger Onderwijs België - woensdag 11 augustus 2010 Antwoord Beste AlexanderDe breuken kan je nog vereenvoudigen door te delen:(2x-3)/x = 2x/x-3/x = 2-3/x(x2+1-2)/(x2+1) = (x2+1)/(x2+1)-2/(x2+1) = 1-2/(x2+1)Lukt het nu om telkens de twee termen apart te integreren?GroetenTom td donderdag 12 augustus 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik kan deze twee oefeningen maar niet oplossen ò(2X-3)/x dx ò(x2-1)/(1+x2)Heb al alles geprobeerd Alexan Student Hoger Onderwijs België - woensdag 11 augustus 2010
Alexan Student Hoger Onderwijs België - woensdag 11 augustus 2010
Beste AlexanderDe breuken kan je nog vereenvoudigen door te delen:(2x-3)/x = 2x/x-3/x = 2-3/x(x2+1-2)/(x2+1) = (x2+1)/(x2+1)-2/(x2+1) = 1-2/(x2+1)Lukt het nu om telkens de twee termen apart te integreren?GroetenTom td donderdag 12 augustus 2010
td donderdag 12 augustus 2010
©2001-2024 WisFaq