\require{AMSmath} Economie Wanneer moet je bij economie de formule gebruiken:nieuw-oud:oud·100%Er is nog een formule en dat is iets van hetoud:nieuw·100% lieke Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 4 juli 2010 Antwoord Met de formule (nieuw-oud)/oud·100% kan je berekenen met hoeveel procent het oude bedrag is toegenomen om het nieuwe bedrag te krijgen. Voorbeeld: oud=25 nieuw=36 (36-25)/25·100%=44% Het oude bedrag is met 44% toegenomen. Met de formule oud/nieuw·100% bereken je hoeveel procent het oude bedrag is van het nieuwe bedrag. Voorbeeld: oud=25 nieuw=36 25/36·100%69% Het oude bedrag is ongeveer 69% van het nieuwe bedrag. Zoiets? WvR zaterdag 10 juli 2010 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Wanneer moet je bij economie de formule gebruiken:nieuw-oud:oud·100%Er is nog een formule en dat is iets van hetoud:nieuw·100% lieke Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 4 juli 2010
lieke Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zondag 4 juli 2010
Met de formule (nieuw-oud)/oud·100% kan je berekenen met hoeveel procent het oude bedrag is toegenomen om het nieuwe bedrag te krijgen. Voorbeeld: oud=25 nieuw=36 (36-25)/25·100%=44% Het oude bedrag is met 44% toegenomen. Met de formule oud/nieuw·100% bereken je hoeveel procent het oude bedrag is van het nieuwe bedrag. Voorbeeld: oud=25 nieuw=36 25/36·100%69% Het oude bedrag is ongeveer 69% van het nieuwe bedrag. Zoiets? WvR zaterdag 10 juli 2010
WvR zaterdag 10 juli 2010
©2001-2025 WisFaq