Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Met twee onbekenden oplossen

Hallo allemaal

Hier mijn vraag.
Kan ik het volgende op deze manier oplossen?
1450·x=-794,6·O $\to$
1450·x/794,6 = -O $\to$
O + 1,82 · x = 0

Mauric
Student hbo - maandag 21 juni 2010

Antwoord

Dit is niet zozeer wat men 'oplossen' noemt, maar hetgeen je doet is correct.
Bedenk wel dat het getal 1,82 een benaderende waarde is, maar misschien maakt dat voor wat je wilt niet uit.

MBL
maandag 21 juni 2010

©2001-2024 WisFaq