Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 62313 

Re: Driehoek en parabool

Hallo Dick,
Kun je de keuze van het punt A eens toelichten ??
Ik zou nemen:
Co(A)=( x=y2/2p; y=Ö2px) en jij stelt:
Co(A=(2pt2;2pt) waarbij je t=x genomen hebt blijkbaar..wat wel elenganter is voor de berekeningen. Graag een korte reactie aub....Ik denk dat zo eenvoudig mogelijke coördinaten wel hun nut hebben bij berekeningen en dat zal in mijn geval wel problemen opleveren met die worterlvorm
Groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - dinsdag 4 mei 2010

Antwoord

Dag Rik,

De keuze van de coördinaten van het punt A is (bijna) standaard voor parabolen.
Het parametriseren van een kromme moet je zo eenvoudig mogelijk doen. Overigens NIET x = t, maar x = 2pt2, en dat scheelt (waarbij je ook de symmetrie in de x-as behoudt bij tegengestelden waarden van t). Je hoeft dan niet met wortels te werken!

Groet,

dk
dinsdag 4 mei 2010

©2001-2025 WisFaq