Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 62279 

Re: Re: Functie, het gewicht van een dier en het aantal rode bloedcellen

super bedankt! het is me nu gelukt om uit te rekenen hoe zwaar een dier is dat 24 gram rode bloedcellen heeft.
alleen over het schrijven van de functie nog, ik dacht dat er met, schrijf het als een functie van G, bedoeld werd dat je G = ...... dus dat je de functie zo moest maken zegmaar. kan dit?

Chanta
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 26 april 2010

Antwoord

Als je bijv. hebt y = 3x dan zeggen we dat y een functie is van x.
Door hier x = 1/3y van te maken, heb je x als functie van y.
De letter die aan de rechterkant van het isgelijkteken staat, is dus bepalend voor wat je hebt.
Overigens lukt het meestal niet om van y = .... zomaar x = ... te maken.
Probeer het maar eens bij y = x3 + 2x2 - 3. Daar maak je niet zomaar eventjes x = ..... van.

MBL
maandag 26 april 2010

 Re: Re: Re: Functie, het gewicht van een dier en het aantal rode bloedcellen 

©2001-2024 WisFaq