Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Lineaire 1e-orde DV

Gegeven de volgende DV: y'-x2/3=x2·y

De vraag is: bereken de totale oplossing. Nu heb ik wel de algemene oplossing kunnen berekenen m.b.v. de homogene vergelijking. Algemene oplossing: y = C · ex3.

Het lukt alleen niet om de particuliere oplossing te berekenen. Wie kan mij helpen?

Bedankt!

Ferdy
Student hbo - zaterdag 17 april 2010

Antwoord

In dit soort gevallen zou je P(x)=ax2+bx+c kunnen proberen!

WvR
zaterdag 17 april 2010

©2001-2024 WisFaq