Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking exact oplossen

Kan ik de vergelijking: 0
3·sin2(t) + cos(2t) = cos (t)
exact oplossen (met t Î[0,4p)?
Ik kom namelijk steeds uit op:
2 - cos2(t) - cos(t) = 0
en deze is niet algebraisch op te lossen toch?

Kevin
Student hbo - vrijdag 16 april 2010

Antwoord

Hallo

Stel cos(t) = z en je bekomt een vierkantsvergelijking met oplossingen
z = -2 en z = 1
Er zijn geen hoeken die voldoen aan cos(t) = -2
maar voor cos(t) = 1 zijn er wel oplossingen.

LL
vrijdag 16 april 2010

©2001-2024 WisFaq