\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 38446 Re: Bewijzen van logaritmen Hierbij wordt er (als ik me niet vergis) gesteund op de eigenschap: log(an)= n·log(a)Hoe kan je deze eigenschap bewijzen zonder op de twee voorgaande bewijzen te steunen? Vincen Beantwoorder - vrijdag 9 april 2010 Antwoord $ \eqalign{ & \log \left( {a^n } \right) = n \cdot \log \left( a \right) \cr & 10^{\log \left( {a^n } \right)} = 10^{n \cdot \log \left( a \right)} \cr & 10^{\log \left( {a^n } \right)} = 10^{\log \left( a \right) \cdot n} \cr & a^n = \left( {10^{\log (a)} } \right)^n \cr & a^n = a^n \cr & Klopt! \cr} $ WvR vrijdag 9 april 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hierbij wordt er (als ik me niet vergis) gesteund op de eigenschap: log(an)= n·log(a)Hoe kan je deze eigenschap bewijzen zonder op de twee voorgaande bewijzen te steunen? Vincen Beantwoorder - vrijdag 9 april 2010
Vincen Beantwoorder - vrijdag 9 april 2010
$ \eqalign{ & \log \left( {a^n } \right) = n \cdot \log \left( a \right) \cr & 10^{\log \left( {a^n } \right)} = 10^{n \cdot \log \left( a \right)} \cr & 10^{\log \left( {a^n } \right)} = 10^{\log \left( a \right) \cdot n} \cr & a^n = \left( {10^{\log (a)} } \right)^n \cr & a^n = a^n \cr & Klopt! \cr} $ WvR vrijdag 9 april 2010
WvR vrijdag 9 april 2010
©2001-2024 WisFaq