Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Poollijn

ik heb 2 cirkels r=straal.
c1 x-r)2 + (y-r)2=r2
c2 x+r)2 + (y-r)2= r2
punt P (a,o) en willekeurige punt q.

gegeven: vanuit de poollijn van p t.av c1 bepaalt met punt Q t.a.v van c2 ( ik begrijp dat de poollijnen in beide situaties dezelfde lijn betreft).

beschrijf de plaats van q als p zich over de x-as verschuift.
het antwoord moet zijn y=2x+2r maar hoe ze hier aan komen. ik snap het echt niet. ik bepaal de poollijn van p t.a.v c1. vervolens de algemene poollijn van q t.av c2 en ik weet dat beide poolijnen gelijk moeten zijn.

echter ik krijg het niet uitgewerkt tot y=2x+2r wat mis ik, wil iemand dit aub uitwerken voor me.
bij voorbaat dank.
mvg

john
Student hbo - vrijdag 2 april 2010

Antwoord

John,
Misschien kun je de opgave formuleren zoals deze in je boek staat want zo begrijp ik er niets van.

kn
zaterdag 3 april 2010

 Re: Poollijn 

©2001-2025 WisFaq