\require{AMSmath} Oplossing van een differentiaalvergelijking Los de differentiaalvergelijking:4t dy/dt=(y-3)(y+1) op met randvoorwaarde y(1)=-2Hoe moet ik dit aanpakken? Alvast bedankt Roy Student hbo - vrijdag 12 maart 2010 Antwoord Wat dacht je van het 'scheiden van variabelen'?$\eqalign{ & 4t{{dy} \over {dt}} = \left( {y - 3} \right)\left( {y + 1} \right) \cr & {4 \over {\left( {y - 3} \right)\left( {y + 1} \right)}}dy = {1 \over t}dt \cr}$Zou het dan lukken? WvR vrijdag 12 maart 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Los de differentiaalvergelijking:4t dy/dt=(y-3)(y+1) op met randvoorwaarde y(1)=-2Hoe moet ik dit aanpakken? Alvast bedankt Roy Student hbo - vrijdag 12 maart 2010
Roy Student hbo - vrijdag 12 maart 2010
Wat dacht je van het 'scheiden van variabelen'?$\eqalign{ & 4t{{dy} \over {dt}} = \left( {y - 3} \right)\left( {y + 1} \right) \cr & {4 \over {\left( {y - 3} \right)\left( {y + 1} \right)}}dy = {1 \over t}dt \cr}$Zou het dan lukken? WvR vrijdag 12 maart 2010
WvR vrijdag 12 maart 2010
©2001-2024 WisFaq