Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Tabel binomiale verdeling

In een oefening betreffende de binomiale verdeling is n=20, p=1/4 en je moet de kans berekenen dat X > 10
maar n staat niet in mijn tabel in m'n cursus.
Wat moet ik nu doen?

grtz
Maarten

Maarte
Student Hoger Onderwijs België - vrijdag 27 december 2002

Antwoord

Probeer het eens hier mee! Vul in p=0.25, n=20 en k=10 en het zou moeten lukken..

Binomiaal verdeling

p= n= k=

P(X=k)=P(X<=k)=P(X>k)=

Uiteraard kan het ook met de grafische rekenmachines zoals de Texas-TI83 of de CASIO-cfx-9850. Een andere mogelijkheide is om onderstaand programma voor allerlei berekeningen m.b.t. kansverdelingen te downloaden.

Zie Probability Calculator for Windows (zip 299kb)

WvR
zaterdag 28 december 2002

©2001-2025 WisFaq