\require{AMSmath} Cos x tan x : 2 Beste allen, ik wil de volgende vergelijking oplossen: cos (x) = tan (x) : 2 Nu kan ik dit door middel van intersect met de GR. Maar dan kom ik niet uit op mooie exacte getallen (wat ik wel graag wil). Hoe die ik dit? Vast bedankt voor de hulp Rob Student hbo - woensdag 24 februari 2010 Antwoord Beste Rob, Wat jij "mooie getallen" vindt, weet ik niet (en zal hier misschien niet lukken), maar je kan het wel als volgt exact ("met de hand") doen: cos(x) = tan(x)/2 cos(x) = sin(x)/(2.cos(x)) cos(x)2 = sin(x)/2 1-sin(x)2 = sin(x)/2 Breng alles naar een lid en stel t = sin(x), je hebt dan een kwadratische vergelijking in t. mvg, Tom td woensdag 24 februari 2010 Re: Cos x tan x : 2 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste allen, ik wil de volgende vergelijking oplossen: cos (x) = tan (x) : 2 Nu kan ik dit door middel van intersect met de GR. Maar dan kom ik niet uit op mooie exacte getallen (wat ik wel graag wil). Hoe die ik dit? Vast bedankt voor de hulp Rob Student hbo - woensdag 24 februari 2010
Rob Student hbo - woensdag 24 februari 2010
Beste Rob, Wat jij "mooie getallen" vindt, weet ik niet (en zal hier misschien niet lukken), maar je kan het wel als volgt exact ("met de hand") doen: cos(x) = tan(x)/2 cos(x) = sin(x)/(2.cos(x)) cos(x)2 = sin(x)/2 1-sin(x)2 = sin(x)/2 Breng alles naar een lid en stel t = sin(x), je hebt dan een kwadratische vergelijking in t. mvg, Tom td woensdag 24 februari 2010
td woensdag 24 februari 2010
©2001-2024 WisFaq