Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraal oplossen

Hallo,

Ik ben bezig met een intergraal oplossen. Hiervoor moet ik partieel intergreren, dit lukt op zich wel redelijk.
Alleen de opgave welke ik nu aan het doen ben weet ik niet zeker van of ik de goede intergraal van uit gewerkt heb.

g'=e-x²

Ik denk dat dit eruit komt:

g=-0.5e-x²

Zou iemand mij kunnen corrigeren als ik fout zit, wat ik denk dat ik zit. Ik heb hier geen uitwerking van, enkel het eind antwoord wat uit de gehele intergraal moet komen. (waar dit een gedeelte van is)

Alvast bedankt!!

M
Student hbo - dinsdag 26 januari 2010

Antwoord

Als je de afgeleide bepaalt van g=-0,5e-x2 dan krijg je iets anders dan de g' die je gaf.

$
\eqalign{
& g(x) = - 0,5e^{ - x^2 } \cr
& g'(x) = - 0,5e^{ - x^2 } \cdot - 2x \cr
& g'(x) = x \cdot e^{ - x^2 } \cr}
$

Vanwege de kettingregel dus! Die g kan het dus niet zijn.

Misschien moet je 1. Integraalbegrip ook maar 's lezen. Daar staat:
Het is echter soms niet mogelijk een primitieve van een uit elementaire functies opgebouwde functie uit te drukken in elementaire functies.
Jouw functie is daar een voorbeeld van, dus je kunt verdere pogingen daartoe achterwegen laten. Mogelijk is heb je bij het partieel integreren van je functie een verkeerde keus gemaakt, maar dan kan ik nu natuurlijk niets van zien...

WvR
dinsdag 26 januari 2010

 Re: Integraal oplossen 

©2001-2024 WisFaq