\require{AMSmath} Partieel integreren Hallo,Ik heb een vraagje m.b.t. een specifieke intergraal welke opgelost dient te worden via partieel integreren, namelijk:$\int{}$√x · ln(x) dxZelf kom ik tot:[2/3x3/2 · ln(x)] - $\int{}$2/3x3/2·1/x dx.Vervolgens snap ik wel wat ik moet doen maar het antwoordenblad heeft een ander antwoord. Het eerste deel:[2/3x3/2 · ln(x)]is wel juist maar het tweede uitgewerkte deel komt uit op:[(4/9)x3/2].Ik zou graag willen weten hoe ze hierop komen, ik heb het al aan de docent gevraagd maar die kan het niet echt goed uitleggen.Alvast bedankt! M Student hbo - dinsdag 26 januari 2010 Antwoord Je was met $\large \int {{2 \over 3}} x^{{3 \over 2}} \cdot {1 \over x}dx$ nog niet klaar.Je krijgt:$\large \int {{2 \over 3}} x^{{3 \over 2}} \cdot {1 \over x}dx = \int {{2 \over 3}} x^{{1 \over 2}} dx = \left[ {{2 \over 3} \cdot {{\,1\,} \over {{3 \over 2}}}x^{{3 \over 2}} } \right] = {4 \over 9}x^{{3 \over 2}}$Zodat het toch wel klopt! WvR dinsdag 26 januari 2010 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo,Ik heb een vraagje m.b.t. een specifieke intergraal welke opgelost dient te worden via partieel integreren, namelijk:$\int{}$√x · ln(x) dxZelf kom ik tot:[2/3x3/2 · ln(x)] - $\int{}$2/3x3/2·1/x dx.Vervolgens snap ik wel wat ik moet doen maar het antwoordenblad heeft een ander antwoord. Het eerste deel:[2/3x3/2 · ln(x)]is wel juist maar het tweede uitgewerkte deel komt uit op:[(4/9)x3/2].Ik zou graag willen weten hoe ze hierop komen, ik heb het al aan de docent gevraagd maar die kan het niet echt goed uitleggen.Alvast bedankt! M Student hbo - dinsdag 26 januari 2010
M Student hbo - dinsdag 26 januari 2010
Je was met $\large \int {{2 \over 3}} x^{{3 \over 2}} \cdot {1 \over x}dx$ nog niet klaar.Je krijgt:$\large \int {{2 \over 3}} x^{{3 \over 2}} \cdot {1 \over x}dx = \int {{2 \over 3}} x^{{1 \over 2}} dx = \left[ {{2 \over 3} \cdot {{\,1\,} \over {{3 \over 2}}}x^{{3 \over 2}} } \right] = {4 \over 9}x^{{3 \over 2}}$Zodat het toch wel klopt! WvR dinsdag 26 januari 2010
WvR dinsdag 26 januari 2010
©2001-2024 WisFaq