Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Normale verdeling

De bandenfirma Greer heeft een nieuwe band uitgebracht. Op basis van recente roadtests schat de firma dat de band het m = 36.500 km zal volhouden en dat de s = 5.000 km.
Hoe groot zou het gegarandeerde aantal km moeten zijn als Greer niet meer dan 5% van de banden voor de kmgarantie in aanmerking wil laten komen?

Ik weet dat ik de transformatieformule moet gebruiken.
Dus ik heb gedaan:
a-36500/5000 = z

Welke z-waarde moet ik nu opzoeken?
Dat begrijp ik niet?

Mark
Student hbo - vrijdag 22 januari 2010

Antwoord

Het gaat dus om een normaal verdeelde grootheid L? De levensduur van een band met m=36.500 en s=5.000.

Gevraagd P(Lk)0,05.

Zoek de z-waarde op die hoort bij f(z)0,05. z-1,645

Invullen in q61515img1.gif geeft:

q61515img2.gif

Oplossen geeft k28275

Zoiets?

WvR
dinsdag 26 januari 2010

©2001-2024 WisFaq