Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 61498 

Re: De normale benadering van de binomiale formule

Het moet met behulp van de normale verdeling.
Dus dan wordt het de laatste optie.

Ik heb gedaan:
49,5-60/√15 = -2.71
Opzoeken in de tabel geeft 0.4965

50,5-60/√15 = -2.45
Opzoeken in de tabel geeft 0,4929

Omdat het in de min staat doe ik:
1-0,4965=0,5035
1-0,4929=0,5071
Verschil tussen die twee is 0.036.

Klopt dit?

Jorien
Student hbo - donderdag 21 januari 2010

Antwoord

Ik denk niet dat dit klopt. Het antwoord moet trouwens ook niet 0,037 zijn maar 0,0037. Scheelt nogal...

$\phi$(-2,71)$\approx$0,00336
$\phi$(-2,45)$\approx$0,00714

Het verschil is ongeveer 0,0037.

WvR
donderdag 21 januari 2010

©2001-2024 WisFaq