Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Binomiaalformule

Opgave is als volgt:

Als een klant een order plaatst bij Rudy’s On-Line Office Supplies, controleert een informatie systeem automatisch of de klant zijn of haar limiet overschreden heeft. Uit eerder verzamelde gegevens blijkt dat de kans dat klanten hun kredietlimiet overschrijden 0,05 is. Veronderstel dat, op een gegeven dag, 20 klanten orders plaatsen. Neem aan dat het aantal klanten dat het systeem ontdekt als de kredietlimiet overschreden hebbende verdeeld is als een binomiale kansvariabele.
  • Bereken de kans dat twee of meer klanten hun limiet zullen overschrijden?
Hoe moet deze opgave? Ik negrijp het niet omdat er gevraagd wordt naar twee of meer klanten?

Alvast bedankt!

Jorien
Student hbo - woensdag 20 januari 2010

Antwoord

X:aantal klanten die hun limiet overschrijden
X~binomiaal verdeeld met n=20 en p=0,05.
Gevraagd: P(X2)

Oplossing: P(X2)=1-P(X1)

Zou het dan lukken?

WvR
woensdag 20 januari 2010

©2001-2024 WisFaq