Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Beginwaarde probleem

Hoi,
Ik kom niet uit de volgende opgave:
Geef de reële oplossing van het beginwaardeprobleem
x''(t) - 4x'(t) + 8x(t) = 0, x(0)=1, x'(0)=6
Ik heb dit college gemist dus kan iemand mij uitleggen of er een bepaalde aanpak voor dit soort opgaven is?
Alvast bedankt

Philip
Student universiteit - vrijdag 8 januari 2010

Antwoord

In het document Tweede-orde lineaire differentiaalvergelijkingen met constante coëfficiënten staat het volgens mij allemaal uitgelegd... Karakteritiek vergelijking, homogene vergelijking, particuliere oplossing... enz... Succes!

WvR
dinsdag 12 januari 2010

©2001-2024 WisFaq