Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Normale verdeling

Heb een vraag voor me met daarin dat er elke 30 min. een boot vertrekt naar Engeland. 10 min van te voren in checken. Vertrekt op het uur en halve uur. Dit resulteert in een reistijd voor het traject op de trein (inclusief inchecken en wachten) die normaal is verdeeld met µ =45 minuten over (met een standaard deviatie van 25 minuten). Daarna moet er nog gereden worden naar het verdeelcentrum. Door tijdsregistraties weet de chauffeur dat de reistijd naar Calais een normale verdeling is met µ = 6 uur 50 minuten en s = 15 minuten. De reistijd in de UK kent ook een normale verdeling met µ = 25 minuten en s = 1 minuut.
Hoe bereken je de normale verdeling?

Kenny
Student hbo - donderdag 7 januari 2010

Antwoord

Somvariabele is normaal verdeeld.
Verwachtingswaarden mag je zonder meer optellen dus m(som) = 45+410+25
Varianties mag je bij onafhankelijkheid ook optellen Var(som)= 625+225+1

Met vriendelijke groet
JaDeX

jadex
zaterdag 16 januari 2010

 Re: Normale verdeling 

©2001-2024 WisFaq