Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Muizen normale verdeling

Hallo,

Ik maak een fout in mijn oefening en ik zie niet goed wat ik verkeerd doe. Kan u mij aub helpen?

Experimentenmuizen: gemiddeld wegen ze 20 g. 3 % weegt meer dan 21,5 g.

1. Bereken de standaardafwijking : hier had ik geen probleem en heb 0,8 gevonden

2. Muizen beneden een zeker gewicht zijn ongeschikt voor experimenten. Bereken dit gewicht al je weet dat 1% van de muizen wordt afgekeurd.

p(xy)=0,01
p(zy-20 / 0,8 ) =0,01
y-20 / 0,8 = ?????
als ik in mijn tabel met normaalverdelingen kijk, is de kleinste waarde maar 0,5. ik vind dus geen waarde die 0,01 als uitkomst zal teruggeven.
kan u mij aub zeggen wat ik hier fout doe ? of hoe kan ik mijn waarde ??? vinden .

Alvast bedankt

jurgen
3de graad ASO - maandag 14 december 2009

Antwoord

Eerst maar 's tekening, zou ik denken:

q61117img1.gif

Dit probleem en de oplossing staat beschreven op Een soort overzicht (de onderste!).

Zou het dan lukken? Je moet niet moeilijker doen nodig, zeg ik alijd maar.

O ja, de z-waarde dit hoort bij 0,97 staat wel in je tabel toch?

WvR
maandag 14 december 2009

©2001-2024 WisFaq