Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 61088 

Re: Complexe-integralen

-òp.e-p2/2 dp

substitutie: t= p2/2 dp=pdp

-òe-t dt = - e-t + constante
= - e-p2/2 + constante

dat eerste minteken staat er teveel (volgens de oplossing)? war is mijn fout

grt

AA
Student hbo - zondag 13 december 2009

Antwoord

Wat na "substitie:" staat is onzin. Hoe dan ook, de primitieven van exp(-x) zijn -exp(-x)+C.

cl
zondag 13 december 2009

©2001-2024 WisFaq