Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Substitutiemethode

Beste,

Ik heb alles al geprobeerd en ben uiteindelijk hier opuit gekomen, ik hoop dat jullie me kunnen helpen. Ik moet de substitiemethode kennen.

Ik heb hier een voorbeeld van een oefening:
x + 4y = 5,1
3x = 7y - 10,4

Zou u deze voor me kunnen oplossen aan de hand van stappen aub?

Mvg

Quinte
Overige TSO-BSO - maandag 7 december 2009

Antwoord

Uit de bovenste vergelijking maak je de x vrij, ofwel x = -4y + 5,1
Dit vul je nu in de andere vergelijking in (substitutie = vervanging).
Je krijgt dan 3(-4y + 5,1) = 7y - 10,4
Je werkt de haakjes weg en dan ben je er (toch?)

MBL
maandag 7 december 2009

©2001-2024 WisFaq