Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 61023 

Re: Vergelijking hyperbool

Dus met de info van de brandpuntcoordinaten en het verschil in afstand heb ik voldoende om uiteindelijk een vergelijking y =... of y = -... uit te komen? (zij het dan niet zo eenvoudig) Kan ik dan bvb eerst een eenvoudig assenstelsel kiezen zoals jij dat zegt en daarna een willekeurige rotatie + verschuiving zoals we dat in het hoofdstuk matrices hebben gezien? Hoe moet ik dat dan zien?

joris
3de graad ASO - maandag 7 december 2009

Antwoord

Als je uitgaat van willekeurige brandpunten, dan zal je i.h.a. geen vergelijking vinden van de vorm y = ....
Bij grafieken van functies liggen er geen punten boven elkaar, maar in het geval waar we het nu over hebben, zal de grafiek verdraaid liggen t.o.v. de x-as. Dan komen er punten boven elkaar te liggen zodat het geen functie meer is.
Het is misschien het simpelst als je de punten die je als brandpunt wilt kiezen eens instuurt (plus de afstand) zodat we eens kunnen kijken hoe een en ander eruit ziet.

MBL
maandag 7 december 2009

 Re: Re: Vergelijking hyperbool 

©2001-2025 WisFaq