To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Binnenbissectrice en buitenbissectrice

vraagstuk; stel analytisch de bvgl. op van de binnen-enbuitenbissectrices van a en b als a--6x-8y+5=0 en b---12x+5y-1=0
ik krijg als oplossing dan de volgende twee vgln.
d1--198x-154y+75=0 en d2---42x-54y+55=0

de vraag is : Hoe weet je nu welke vgl.van de binnenbissectrice is en welke van de buitenbissectrice?

Hartelijk dank voor de reactie!

anneli
2de graad ASO - zondag 6 december 2009

Antwoord

Als er nog een derde lijn zou zijn zodat er sprake is van een driehoek, dan is er verschil te maken tussen binnen- en buitenbissectrice.
Met twee lijnen vervalt dit verschil en heb je gewoon twee bissectrices.

MBL
zondag 6 december 2009

 Re: Binnenbissectrice en buitenbissectrice 

©2001-2025 WisFaq