Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Verbanden herkennen

Hallo ik had een vraagje over een straal van een bol.
De inhoud van die bol heeft de formule: I=4,18879r3
I=inhoud en r = de straal van de bol.
De straal van de aardbol is ongeveer 6400 km laat zien dat de inhoud van de aarde meer is dan 1.000.000.000.000 km3
Zouden jullie mij kunnen helpen?

Tannaz
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 2 december 2009

Antwoord

Je hebt een formule waarbij de inhoud I wordt uitgedrukt in r. Je weet dat r6400. Dus invullen zou ik zeggen!

I=4,18879·64003

Rekenmachine misschien?

WvR
woensdag 2 december 2009

©2001-2024 WisFaq