Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 35126 

Re: Orde van een element

is dit ook juist als f:G- H een functie is?

Groetjes
brecht

brecht
Student universiteit België - woensdag 2 december 2009

Antwoord

Voor een willekeurige afbeelding (natuurlijk) niet noodzakelijk want het bewijs stoelt op de eigenschap f(xn)=f(x)n van homomorfismen. Voorbeeld: neem G=H=Z/6Z en definieer f door f(2)=3, f(3)=2 en f(i)=i voor i=0,1,4,5.

kphart
zaterdag 19 december 2009

©2001-2024 WisFaq