Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Integraalrekening (complex)

Beste
Bij het oplossen van deze oefening: ò+¥0 (x.sin(x))/(x2+1)2)dx kun je deze oefening heromschrijven tot = 1/2 ò+¥-¥ (x.sin(x))/(x2+1)2)dx
Nu kan ik gebruikmaken van de integraalformules: ik herschrijf: Im(1/2 ò+¥-¥ (x.eipx)/(x2+1)2)dx als ik dit allemaal uitwerk volgens de procedure kom ik uit op een oplossing: I= i(p2.e-p)/4 Maar de oplossing zou moeten zijn:I=(p2.e-p)/4 , dus het verschil zit in die 'i', moet deze weg omdat ik in het begin zeg het Imaginaire deel van (...) ? dank !!

AA
Student universiteit België - donderdag 26 november 2009

Antwoord

Beste AA,

De rest van je uitwerking kan ik niet zien, maar als je geen i hebt laten vallen bij het nemen van het imaginair deel, dan zal daar inderdaad de fout zitten... Als a en b reëel zijn, dan geldt immers:

Im(a+bi) = b

En niet:

Im(a+bi) = bi

Groeten,
Tom

td
donderdag 26 november 2009

©2001-2024 WisFaq