\require{AMSmath} Goniometrische vergelijking Ik doe aan zelfstudie en zit hier met een oefening, waar ik absoluut geen weet van heb hoe eraan te beginnen.sin (2x + 30°) = -1Bereken x?Ik weet dat sin 270 = -1 maar weet niet of dit van toepassing is. Dank bij voorbaat. matthi 3de graad ASO - zondag 15 november 2009 Antwoord Als je naar de eenheidscirkel kijkt is er tussen 0° en 360° slechts één hoek a waarvoor geldt dat sina=-1. Dat is inderdaad 270°. Je weet dan dat:2x+30°=270° mod 360°2x=240° mod 360°x=120° mod 180°... x=-60° of x=120° of x=300° of... enz...Dus: ja ik denk 't wel... WvR zondag 15 november 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik doe aan zelfstudie en zit hier met een oefening, waar ik absoluut geen weet van heb hoe eraan te beginnen.sin (2x + 30°) = -1Bereken x?Ik weet dat sin 270 = -1 maar weet niet of dit van toepassing is. Dank bij voorbaat. matthi 3de graad ASO - zondag 15 november 2009
matthi 3de graad ASO - zondag 15 november 2009
Als je naar de eenheidscirkel kijkt is er tussen 0° en 360° slechts één hoek a waarvoor geldt dat sina=-1. Dat is inderdaad 270°. Je weet dan dat:2x+30°=270° mod 360°2x=240° mod 360°x=120° mod 180°... x=-60° of x=120° of x=300° of... enz...Dus: ja ik denk 't wel... WvR zondag 15 november 2009
WvR zondag 15 november 2009
©2001-2024 WisFaq