Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Betekenis standaardafwijking

In mijn cursus wordt een voorbeeld gegeven betreffende de standaardafwijking:
X is het aantal ogen met dobbelsteen
X P(X) X*P(X) PiXi2
1 1/6 1/6 1/6
2 1/6 2/6 4/6
3 1/6 3/6 9/6
4 1/6 4/6 16/6
5 1/6 5/6 25/6
6 1/6 6/6 36/6
µ=21/6 Ó=91/6
=3,5

2 = 91/6 - (3,5)2
= 1,7

Wat is nu de betekenis van dit getal: 1,7?

Alvast bedankt,

Kim

Kim Gr
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 19 december 2002

Antwoord

Beste Kim,
Wat je, je volgens mij afvraagt is: Wat betekent de standaard deviatie. Ik zeg meestal dat het de gemiddelde afstand is voor alle waarden tot aan het gemiddelde.
Waarom dit belangrijk kan zijn?
Bedenk eens iemand die met zijn hoofd in een brandende oven ligt en met zijn voeten in een vriesvak. Gemiddeld gaat het dan prima met hem, maar wat een deviatie

Wat die 1,7 nu betekent kan je hopelijk misschien nu zelf oplossen.

M.v.g.

PHS
vrijdag 20 december 2002

Re: Betekenis standaardafwijking

©2001-2024 WisFaq