Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Sinus , Cosinus , Tangens

Hoe kan ik door middel van de Sinus , de Cosinus en de Tangens een hoek of een zijde bereken ? Ik heb het al een beetje door , maar ik snap het nog niet helemaal.

Alvast bedankt

Robin
Leerling bovenbouw vmbo - donderdag 19 december 2002

Antwoord

Hoi Robin,

Bij vraag 742 kun je drie voorbeelden van 't berekenen van sin, cos en tan terugvinden.
Je moet dan wel de ezelsbruggetjes kennen :

SOS = Sinus = Overstaande zijde / Schuine zijde
CAS = Cosinus = Aanliggende zijde / Schuine zijde
TOA = Tangens = Overstaande zijde / Aanliggende zijde

Indien er dan nog vragen zijn ben ik graag bereid om je te helpen,

Groetjes,

Zie ook Rekenen met sinus, cosinus en tangens

Davy
donderdag 19 december 2002

©2001-2024 WisFaq