Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60247 

Re: Toepassing impliciete functiestelling

De determinant is toch positief indien we veronderstellen dat de voldoende voorwaarde voldaan is.
Veronderstel immers dat we (uit de impliciete functie stelling) de existentie van een continu differentieerbare functie
h: I - IR: x - h (x) = y ;
substitueren in f : IR^2 - IR : (x, y) - f (x, y) levert een functie van een variabele. Het maximalisatieprobleem is dan zeer eenvoudig: max _{x} F (x)= f (x, h (x))
= F' (x) = f'_{x} + f_{y} h' (x)
Als we dan de tweede orde afgeleide nemen voor de voldoende voorwaarde uit te spelen en gebruik maken van de identiteit g (x, h (x)) = c (en na nog een paar manipulaties) kan je aantonen dat de tweede orde afgeleide min de (herschaalde) determinant van de bordered Hessian is. Deze is dus negatief als de determinant van de bordered Hessian positief is ;

groeten ;

Tom

Tom
Student universiteit België - donderdag 1 oktober 2009

Antwoord

Ja, ik weet niet wat u met de voldoende voorwaarden bedoelt.
Als je maar voldoende voldoende voorwaarden stelt, klopt het natuurlijk.
En als u het dan zo goed weet, waarom stelt u er dan nog vragen over?

Dus succes ermee, en klaar.

hr
donderdag 1 oktober 2009

©2001-2024 WisFaq