Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 60022 

Re: Snellius in drie omgevingen

Ik kom hier niet uit. Dit is een functie met drie variabelen namelijk de afstand in stuk x, de afstand in stuk y en de afstand in stuk z
De vergelijking wordt dan
x/1 + y/0,25 +z/2 = "zo klein mogelijk"
ik weet verder niets van x, y en z, want de afstanden zullen anders zijn dan de meest rechtstreeks afstanden.
Hoe kom ik hiermee verder?

Groet, Andre

Andre
Iets anders - vrijdag 11 september 2009

Antwoord

Maak een tekening met twee horizontale lijnen: een op hoogte 200 (grens tussen medium x en medium y) en de andere op hoogte 250 (grens tussen y en z).
Leg A in de oorsprong, (0,0) dus, en B in (b,350) (350=200+50+100 en de b voldoet aan b2+3502=5002.
Je pad van A naar B snijdt de eerste lijn in (s,200) en de tweede in (t,250).
Je kunt de drie afstanden, en dus de tijd, in s en t uitdrukken; de tijd is dus een functie van die twee variabelen.

Zie Trimmer op het strand

kphart
zaterdag 12 september 2009

©2001-2025 WisFaq