\require{AMSmath} Toepassen spinnenwebmodel Beste Het gaat hier over een lineaire vraag en een anbodfunctie (S en D). Het evenwichtspunt heeft de coördinaten (pee,qe). Dan zijn de vergelijkingen van S en D (en hun inverse functies) van de vorm met a en a' positieve constanten): S(p)= a(p-pe)+qe D(p)= -a'(p-pe)+qe S-1(q)= 1/a(q-qe)+pe D-1(q)= -1/a'(q-qe)+pe Met deze functies vinden we nu: q1= S(p0)= a(p0-pe)+qe p1= D-1(q1)= -1/a'(q1-qe)+pe= (-a/a')(p0-pe)+pe Hoe de laatste stap berekend wordt, is mij een raadsel. Kan er mij iemand hiermee helpen? Dank bij voorbaat Isabelle Isabel Student universiteit België - donderdag 3 september 2009 Antwoord Als je in de een na laatste stap de q1 vervangt door wat er vlak boven staat, dan ben je er volgens mij. MBL donderdag 3 september 2009 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste Het gaat hier over een lineaire vraag en een anbodfunctie (S en D). Het evenwichtspunt heeft de coördinaten (pee,qe). Dan zijn de vergelijkingen van S en D (en hun inverse functies) van de vorm met a en a' positieve constanten): S(p)= a(p-pe)+qe D(p)= -a'(p-pe)+qe S-1(q)= 1/a(q-qe)+pe D-1(q)= -1/a'(q-qe)+pe Met deze functies vinden we nu: q1= S(p0)= a(p0-pe)+qe p1= D-1(q1)= -1/a'(q1-qe)+pe= (-a/a')(p0-pe)+pe Hoe de laatste stap berekend wordt, is mij een raadsel. Kan er mij iemand hiermee helpen? Dank bij voorbaat Isabelle Isabel Student universiteit België - donderdag 3 september 2009
Isabel Student universiteit België - donderdag 3 september 2009
Als je in de een na laatste stap de q1 vervangt door wat er vlak boven staat, dan ben je er volgens mij. MBL donderdag 3 september 2009
MBL donderdag 3 september 2009
©2001-2024 WisFaq