To print higher-resolution math symbols, click the
Hi-Res Fonts for Printing button on the jsMath control panel.

jsMath
Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Afstand tot bepaald punt

Dag wisfaq team,

Ik weet niet goed hoe dit aan te pakken...
Een rechte L :x=1 ; en punt P(-3,1) en een afstand d=5 is gegeven.
Zoek alle punten op L met een afstand d=5 tot P(-3,1) Punt (1,4) en (1,-2) zou het correcte antwoord moeten zijn.
Bij voorbaat dank.
RIK

Rik Le
Iets anders - zaterdag 15 augustus 2009

Antwoord

dag Rik,

De cirkel is de verzameling punten die een vaste afstand hebben tot een vast punt.
Hier wordt dus juist gezocht naar de snijpunten van de rechte L met een cirkel C met middelpunt P en straal gelijk aan 5.
Kun je de vergelijking van C opstellen?
Weet je dan hoe het verder gaat?
Succes,

Anneke
zaterdag 15 augustus 2009

©2001-2025 WisFaq