\require{AMSmath} Bewijs cirkel Hoe bewijs ik dat in het XOY-vlak r = cosF een cirkel is ? Wat is het middelpunt ?Bij voorbaat dank. G.Jaco Ouder - maandag 29 juni 2009 Antwoord Heer Jacobsen,Uit r=cosf volgt dat r2=rcosf=x, dus x2+y2=r2=x waaruit volgt dat(x-1/2)2+y2=1/4. Middelpunt is dus (1/2,0) en r=1/2. kn maandag 29 juni 2009 ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoe bewijs ik dat in het XOY-vlak r = cosF een cirkel is ? Wat is het middelpunt ?Bij voorbaat dank. G.Jaco Ouder - maandag 29 juni 2009
G.Jaco Ouder - maandag 29 juni 2009
Heer Jacobsen,Uit r=cosf volgt dat r2=rcosf=x, dus x2+y2=r2=x waaruit volgt dat(x-1/2)2+y2=1/4. Middelpunt is dus (1/2,0) en r=1/2. kn maandag 29 juni 2009
kn maandag 29 juni 2009
©2001-2025 WisFaq