Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Functievoorschrift ahv 2 gegeven punten en symetrie-as

Hallo
Hoe bereken ik het functievoorschrift van een parabool met gegeven punten (-3;-61) en punt (-2;-34) en summetrie-as: x=2. Ik kom er niet uit hoe ik het functievoorschrift bereken met slechts 2 gegeven punten. Graag uw hulp hierbij verzocht. Bij voorbaat dank

Manon
Iets anders - woensdag 24 juni 2009

Antwoord

Manon,
Van de parabool y=ax2+bx+c is x=-b/2a de symmetrie-as,dus b=-4a.Zo moet het wel lukken.

kn
woensdag 24 juni 2009

 Re: Functievoorschrift ahv 2 gegeven punten en symetrie-as 

©2001-2024 WisFaq